top of page
  • Sophia

Velkommen til min blog!

Opdateret: 21. jul. 2023


Hej og hjertelig velkommen til min hjemmeside og min blog!

Dette første blog-indlæg vil især omhandle det at være et sansestærkt, også kaldet særligt sensitivt menneske (highly sensitive person / hsp) og et sansestærkt barn (highly sensitive child / hsc), hvorimod jeg i fremtidige indlæg vil gå mere i dybden indenfor forskellige emner ift. det at være sansestærk. Derudover vil der være blogindlæg omhandlende relationer - især den svære af slagsen...

Så hvad vil det sige at være sansestærk? Ja, eftersom du er havnet her på siden, ved du det måske allerede, men i tilfælde af at du ikke gør, vil jeg her give en kort beskrivelse af dette personlighedstræk.

Som netop nævnt er det et personlighedstræk - ikke en diagnose, ikke en personligheds-forstyrrelse og ikke noget, som skal anses som værende et 'problem'. Sansestærke mennesker er særligt opmærksomme på, hvad der foregår omkring os, og vi bearbejder disse mange indtryk på et dybere plan end resten af befolkningen. F.eks. fornemmer vi ofte andre folks sindsstemning og lægger hurtigt mærke til ændringer i vores omgivelser. Vi har et rigt indre liv, og bliver ofte let berørt af musik og/eller kunst. Vi lægger stor vægt på detaljer, og er derfor, som oftest, grundige og ambitiøse medarbejdere/elever.

Nogle af de udfordringer et sansestærkt menneske kan møde er, at vi hurtigt bliver overvældet af mange sanseindtryk. Efter en lang dag med utallige indtryk, kan vores nervesystem være overstimuleret, og vi vil derfor have brug for at trække os tilbage - som regel alene - for at lade op og genfinde vores indre balance.

Som nævnt er det ikke kun voksne, der kan være sansestærke, idet ca. 20 % af alle mennesker, incl. børn, har dette karaktertræk.

Hvad betyder det så at være et sansestærkt barn eller at være forældre til et sansestærkt barn? Som mor til et sansestærkt barn ved jeg, hvordan det er, når mit barn er glad og i balance men også, hvordan føles er, når han ikke er det… På samme måde som voksne, bliver mange sansestærke børn fyldt op og overstimuleret i løbet af en lang dag.

Min erfaring som skolelærer har givet mig indsigt i, hvilke udfordringer det sansestærke barn kan møde i skolen, og hvad der kan gøres fra lærerens/forældrenes side for at barnet trives i skolen - såvel socialt som fagligt. Ofte er det kun små ændringer i barnets omgivelser, og/eller den daglige rutine, som skal til, for at barnet har det godt og dermed bibringer en masse positivt til klasserummet og til familien.

Udover mit arbejde med sansestærke børn, unge og voksne, har jeg stor erfaring med at hjælpe mennesker, som har været i en usund relation. Det kan f.eks. være en barndom med omsorgssvigt eller et parforhold, som har været usundt. At være tæt på mennesker, der yder psykisk vold - f.eks. narcissister psykopater - er ødelæggende for dit selvværd! Hvis det har stået på gennem længere tid, vil du ofte have svært ved at genkende dig selv, og her kan terapi være en stor hjælp til at få øje på, hvad du har været udsat for. Og ikke mindst, hvordan du får samlet dig selv op og kommer godt videre. Du fortjener nemlig at være glad og leve det liv, du ønsker! Du fortjener at være præcist den, du er! Og du fortjener at være lykkelig og i balance med dig selv!


Jeg håber, du finder min side hjælpsom, og hvis du har spørgsmål eller kommentarer er du meget velkommen til at skrive til mig. Jeg tilbyder psykoterapi i Aarhus samt via ZOOM eller telefon. Du booker online- og telefonkonsultationer via hjemmesiden under fanen "priser". Konsultationer i Aarhus bookes ved at sende mig en mail. Jeg glæder mig til at guide dig på din vej.


Kærligst Sophia

50 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page